Joods leven plus Joodse traditie

Twee boeken voor één prijs.

Joods leven thuis en in de synagoge – Edward van Voolen
Auteur: Edward van Voolen Edward van Voolen
Nederlands Paperback 9789079578290 01 november 2011 144 pagina’s

‘Joods Leven, thuis en in de synagoge’ maakt in drie helder beschreven stappen wegwijs in het jodendom. Zoals elke godsdienst zoekt ook het jodendom naar antwoorden op de grote levensvragen. Juist de joodse feesten drukken die belangrijke menselijke thema’s uit: het verlangen naar vrijheid en verlossing (Pesach), het besef van kwetsbaarheid en de behoefte aan bescherming (Loofhuttenfeest), de behoefte aan inkeer en vernieuwing (Nieuwjaar en Grote Verzoendag), maar ook aan licht in de donkerste dagen (Chanoeka) en uitbundigheid tijdens het carnavaleske Poeriem. De plaats om samen te komen voor studie en gebed is de synagoge: die neemt in het jodendom een centrale plaats in.

Edward van Voolen, rabbijn en kunsthistoricus, is conservator bij het Joods Historisch Museum in Amsterdam en doceert aan het Abraham Geiger College in Berlijn.

Volgens de Joodse traditie

Volgens de joodse traditie biedt een inspirerende blik op de religieuze en culturele gebruiken van het joodse volk. Uitgangspunt vormen de joodse feestdagen. Het boek begint met Rosj-Hasjanah en volgt per hoofdstuk de andere feestdagen van de joodse kalender. Bijzondere illustraties en fascinerende details wekken de tradities tot leven. De beschrijving van elke feestdag gaat gepaard met onder meer:
– achtergrond, geschiedenis en betekenis
– verhalen, gebeden en traditionele volksliedjes
– gebruiken tijdens het feest
– gerechten voor elke feestdag, compleet met receptuur

Auteur: Judith B. Fellner
Nederlands Hardcover 9789061138914 127 pagina’s

Twee boeken samen: € 15,00